7 gange smukke hårdføre potteplanter

 

Potteplanter er ideelle til at bringe skønhed til din terrasse, altan eller ethvert andet sted udenfor, hvor du vil nyde et stykke natur. De enkleste er hårdføre potteplanter, disse tilføjer også lidt farve til miljøet i de koldere måneder. Desuden er det ikke altid muligt at bringe potteplanter indendørs for at beskytte mod frost, da de ofte simpelthen er for store til det. Men selv med hårdføre potteplanter er det ofte nødvendigt at give dem en hånd for at komme igennem vinteren. For meget vand eller ekstrem frost er svært at tolerere, hvis dit boligareal er begrænset til et par liter jord i en potte.

1. Potterose
Rosen er symbolet på havearbejde på mange måder. Der er også sorter, der gør sig rigtig godt i en potte og desuden giver den ubeskrivelige skønhed og duft, som kendetegner denne plante. Potterosen er også soldyrker og skal beskæres omhyggeligt for en årlig blomstring.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så potterose: efterår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Rosa
Plantetype: busk
En potterose bruger meget næring, så pottejorden skal skiftes hvert år.

2. Palme
Når du tænker på palmer, tænker du med rette på varme områder og ikke på en hårdfør plante til en potte. Alligevel er der flere palmer såsom den kinesiske viftepalme og også wagnerpalmen, der kan tåle temperaturer på -15°C. Palmer klarer sig godt i en stor gryde. Du skal beskytte de hårdføre palmer om vinteren.

Højde: maks. 4 meter
Hvornår skal palme sås: forår
Blomstringstid: Sommer
Latinsk navn: Trachycarpus
Plantetype: træ
De fleste palmer skal beskæres om foråret, og fjern derefter brune og syge blade, så træet kan bruge al sin energi på sunde blade. En af de mest eksotiske hårdføre potteplanter!

3. Lavendel
Lavendel er en meget populær plante i vores haver på grund af dens smukke lilla blomst og vidunderlige duft. Duften siges også at have en beroligende effekt. Lavendel i en gryde er muligt. Du skal indse, at rødderne har brug for mere plads på sigt. Lavendel i gryden egner sig ikke i flere år.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal lavendel sås: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Lavandula
Plantetype: busk

4. Hortensia
Der er nu 100 forskellige varianter af denne populære hårdføre plante. Hvis du vil putte en i en gryde, så forhør dig om den bedst egnede. Den smukke blomsterstand med store sfæriske racemes klarer sig også godt i en potte. Beskyttelse under ekstrem frost er nødvendig.

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så hortensia: forår eller efterår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Hortensia
Plantetype: rigt blomstrende busk
Hortensiaens farve afhænger af jordens surhedsgrad. Så du kan sagtens selv bestemme det i en gryde.

5. Sempervivum
Måske en uventet optræden på denne liste, men denne sukkulent kan virkelig tage et slag og forbliver også smukt grøn efter dårlig vind eller snefald. Det er vigtigt at forhindre, at jorden bliver for våd, et stort hul i bunden af ​​potten er nødvendigt.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så sempervivum: forår
Blomstringstid: ikke relevant
Latinsk navn: Sempervivum
Plantetype: sukkulent plante
Der findes flere sorter af sempervivum og ikke alle planter er hårdføre. Så spørg for at være sikker.

6. Fuchsia
Klokkeplanten er altid et muntert udseende under den sprudlende blomstring med elegante lilla blomster, der hænger som klokker fra kviste. En fordel ved planten er, at den er særlig nem at tage stiklinger. Det er ikke svært at dyrke nye fuchsiaer selv. Vidste du, at der også findes hvide?

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så fuchsia: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Fuchsia
Plantetype: blomstrende busk
Fuchsiaen hører til de hårdføre potteplanter, men i en potte har den brug for noget ekstra beskyttelse, når den fryser ekstremt hårdt. Brug fx en jutepose rundt om gryden eller bobleplast på indersiden.

7. Dværg nåletræ
Nålene på dværgnåletræet forbliver også friskgrønne om vinteren, hvilket gør denne busk også velegnet til et muntert udseende på en terrasse eller balkon om vinteren. I maj er der en overraskende opblomstring med smukke lysegule blomster. Dette er bestemt en nem plante, der kræver meget lidt vedligeholdelse.

Højde: 120 centimeter
Hvornår skal dværg nåletræ sås: efterår
Blomstringstid: maj
Latinsk navn: Pinus Mugo
Plantetype: busk
Sørg for at drænet er godt, så vandet kan løbe ud af gryden. Hvis dværgenåletræet får våde fødder, er det ikke længere hårdfør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *