Det er de 7 smukkeste hårdføre buske

Buske giver struktur til en have. De er generelt robuste og kræver mindre vedligeholdelse end andre stauder. Der findes også forskellige stedsegrønne hårdføre buske, der bliver ved med at give haven et naturligt udtryk selv om vinteren.De fleste buske kan også nemt kombineres med andre stauder og kan tilbyde denne beskyttelse. Buske er på ingen måde kedelige, der er mange rigt blomstrende sorter. Sommerfugle og andre insekter tiltrækkes ofte af disse blomstrende buske. Sommerfuglebusken er måske den mest kendte hårdføre busk i dette område på grund af dens sprudlende blomsterstand. Nedenfor er en liste over buske, der bestemt er værd at tjekke ud.

7 hårdføre buske
1. Dværgvækst
I Amerika, hvor syrenen kommer fra, finder man enorme eksemplarer, der kan blive mange meter høje og er mere træ end busk. Det er ofte for meget af det gode for vores haver, og dværgsyrenen er valgt. Ligesom sin storesøster blomstrer denne smukke haveplante med muntre lyserøde blomster på mørke kviste. Duften af ​​syrenen er lækker og uforglemmelig. Blomsterne udvikler sig som panikler. Beskær for at bevare formen om foråret.

Højde: Cirka 1 meter
Hvornår skal man så dværgsyren: efterår
Blomstringstid: maj/juni
Latinsk navn: Syringa
Plantetype: blomstrende busk/træ
Syrenen passer godt sammen med andre stauder og buske.

2. Abelia
Denne brede busk har smukke blanke mørkegrønne blade på røde kviste. Blomstringen er forholdsvis beskeden med små hvide eller lyserøde blomster, men denne blomstring varer meget længe. Flere sorter er tilgængelige. Beskæring foretages om foråret og primært for at bevare formen.

Højde: maks. 2 meter
Hvornår skal man så abelia: forår
Blomstringstid: juni til oktober
Latinsk navn: Abelia
Plantetype: stedsegrøn busk
I strenge vintre kan abelia fryse. Om foråret spirer denne busk næsten altid igen.

3. Hyldebær
Hylden har mørkegrønne blade, der er blondelignende indsnit. Den blomstrer med små hvide eller lyserøde blomster, der giver et smukt syn i brede skærme. Så dukker der bær op, der er næsten sorte i farven. Ældsten hilser hurtigt og kan blive meget stor. Beskær regelmæssigt i det tidlige forår.

Højde: maks. 4 meter
Hvornår skal man så hylde: efterår
Blomstringstid: juni/juli
Latinsk navn: Sambucus Nigra
Plantetype: busk med skærmformede blomster.
Hylden passer bedst i en stor have på grund af den højde, denne hurtigdyrker kan nå.

4. Lilla regn
En smuk busk, der har lyse grønne spidse blade og hængende pigge med rødlige lilla dækblade. Gemt heri er de hvide blomster, der fortsætter med at blomstre hele sommeren. De efterfølges af rød-lilla bær. Denne busk behøver ikke meget beskæring, fjern døde og beskadigede grene i april.

Højde: maks. 2 meter
Hvornår skal man så lilla regn: forår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Leycesteria Formosa
Plantetype: hårdfør busk
Bærene af lilla regn er ikke spiselige.

5. Plume Hortensia
Panikhortensiaen har noget løsere blomsterpanikker end den almindelige hortensia. Som rigt blomstrende buske er begge en juvel i enhver have. Hortensia blomstrer i en farve, der er bestemt af jordens surhedsgrad, som du selvfølgelig også selv kan bestemme. Den mest almindelige farve på panikhortensia i vores land er lyserød. Beskær kraftigt tilbage om foråret.

Højde: 1,5 meter
Hvornår skal man så panikhortensia: efterår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Hortensia
Plantetype: blomstrende busk
Hortensiaen overrasker dig ofte med en efterblomstring i oktober. Blomsterne giver også en flot effekt efter de er færdige med at blomstre.

6. Fuchsia
Denne klokkeplante er særlig yndefuld, fordi blomsterne hænger fra kviste. Den mest almindelige farve er mørkerød, men der findes også hvide varianter, som kan give en flot kombination. Fuchsiaer blomstrer rigeligt og i lang tid. Om foråret beskærer du denne busk tilbage til jorden.

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så fuchsia: forår
Blomstringstid: juni til oktober
Latinsk navn: Fuchsia
Plantetype: blomstrende busk
Fuchsiaen er hårdfør, men kan bruge en vis beskyttelse under strenge vintre. Busken bliver stadig mere populær som haveplante.

7. Sommerfuglebusk
Sommerfuglebusken er faktisk velegnet til enhver have på grund af dens kompakte vækst. Blomsterne er spektakulære med en længde på op til 20 centimeter. Farven er ofte pink-rød, og blomsterne udvikler sig i panik. Sommerfuglebusken skal beskæres tilbage om foråret.

Højde: 1,5 meter
Hvornår skal man så sommerfuglebusk: efterår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Buddleja
Plantetype: blomstrende busk
Navnet siger nok. Sommerfugle, men også bier og humlebier er hyppige besøgende på denne busk på grund af den sprudlende blomstring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *